Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Hunyorkert

Budajenő

Bejczi Zsuzsa és férje Ezt a csodás kertet azoknak ajánljuk, akik szeretnek arborétumokban bóklászni, erdőkben kirándulni, szeretik a buja, de mégis rendezett zöld környezetet. Nem kizárólag csak a virágzó növényekre vágynak, és nem riadnak vissza attól sem, hogy egy 34 méter szintkülönbséggel rendelkező, erdővel határos, zegzugos kertet kell „megmászni”. A Budajenőn található kertben mindezt megtehetik.

Az északi fekvésű meredek domboldal, a közel 5000 négyzetméter és a hatalmas vízelvezető árok tele volt kihívásokkal. A szomszédok felé csak növények jelzik a telekhatárokat. A teraszok, lépcsők, kerti támfalak, utak és a sziklakert kialakításához rengeteg követ használtak fel, szinte alig van szabályos ágyás. Az egyetlen rész, ahol nagyobb összefüggő területen vízszintes a talaj, az parányi veteményes. Mindez rengeteg ötletet adhat mások számára, hogy ilyen adottságokkal is ki lehet alakítani egy hangulatos erdőkertet úgy, hogy továbbra is összhangban éljünk a természettel és az állatokkal.

A kert legkülönlegesebb látnivalói természetesen a hónapokig virágzó hunyorok, melyekből a kert megalkotóinak – Bejczi Zsuzsának és férjének – komoly gyűjteméne van. Minden évszak bővelkedik látnivalókban. Májusban a paeoniák, haranglábak, korai sásliliomok, borkórók, kutyatejek, liliomok, nagyezerjófüvek látványa a meghatározó. A nyár folyamán az árnyliliomok sokaságában és számtalan évelő növényben gyönyörködhetünk, melyek folyamatosan váltják egymást

 

Programtípusok:

Hagyományos kertlátogatások

 
Galéria: