Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Áprilisi kerti séta Pázmándon

Hagyományos kertlátogatás
Időpont: 2024.04.28 10:00 - 12:00
Helyszín:  Kert a tájban, Pázmánd - 2476 Pázmánd

Részvételi díj: 5 900 Ft / fő

Minden jegy elkelt!

A pázmándi kert különlegessége: egyszerre kert a tájban, és táj a kertben. A 4000 négyzetméteres terület és a 10 méteres szintkülönbség változatos kialakításra adott lehetőséget: lépcsők, terméskő támfalak, pihenők és teraszok alkotják a kert alapját.

A telepített növények, a színek és formák sokasága egyensúlyban van a tágas füves területekkel, így a kert látogatói egyszerre lehetnek mezei séta és kerti barangolás részesei. A korábbi szántóföld helyét mára lombhullató fák és örökzöldek, virágzó bokrok, évelők és hagymás növények népesítik be.

A tervezésnél fontos szempont volt, hogy az átvonuló és az itt fészkelő madarak is táplálékot, menedéket találjanak, így mára igazi madárbarát kertet sikerült kialakítani.

A kert egy részében gyümölcsfák, bogyós gyümölcsös, valamint fűszernövényes kertrész található.

Évről évre újabb tervek valósulnak meg: idén az emelt ágyások kialakítása és beültetése a cél.

Az idei tavasz nagyon más, mint amit megszoktunk: a tulipánok korábban kezdtek nyílni, de most jön az igazi parádé! Áprilisban változatos színek és formák díszítik majd az ágyásokat.

Ehhez a pompás forgataghoz a változatos színű hunyorok és nárciszok, virágzó bokrok és rügyet bontó lombhullató fák adják a csodás hátteret. A két órás séta során a házigazda, Dankó Piroska a kert kialakításáról, a tavasszal virágzó hagymások és évelők kiválasztásáról és gondozásáról osztja meg a tapasztalatait a látogatókkal.