Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Áprilisi kertlátogatás a Pillangókertben

Hagyományos kertlátogatás
Időpont: 2024.04.27 11:30 - 13:30
Helyszín:  Pillangókert - 8045 Isztimér

Részvételi díj: 5 900 Ft / fő

Minden jegy elkelt!

A Pillangókert a Kelet-Bakony lankás, dombjai közt fekszik, közel egy hektár alapterületen, megalkotója Hoffmann Orsolya Ágnes. Minden szempontból fúziós kert. Felépítését tekintve egyaránt tartalmaz formális részeket, mint a sövénnyel körbevett zöldségeskert, rózsa- és mediterrán kert, a vegyes beültetésű fűszerkert, a szárazságkedvelő növényekből telepített préri kert, levendula szegélyek, nyírt sövények és egy japán kapura emlékeztető pergola. Ugyanakkor található benne egy viszonylag frissen telepített örökzöldeket tartalmazó tájképi kert és egy gyümölcstermőkből álló „falusi” kertrész is.

A két órás kertlátogatás alkalmával látogatók megtapasztalhatják, hogy hogyan működik egy ökológiai szemléletű permetezés és vegyszerhasználat mentes kert. Beszélgetünk az évelő dísznövény ágyások kialakításáról, a növényválasztásról, az öntözésmentes prérikertről. Tippeket kaphat mindenki ahhoz, hogy hogyan lehet egész évben színes, virágos a kertje, milyen évelőket érdemes ültetni ahhoz, hogy kora tavasztól késő őszig gyönyörködni tudjunk bennük.

A zöldségeskertben megismerkedünk a vegyszermentes zöldségtermesztéssel, és szakítunk a hagyományokkal, hogy a konyhakert nem lehet szép csak hasznos.