Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Júniusi kertlátogatás a Zöld pagonyban

Hagyományos kertlátogatás
Időpont: 2024.06.22 10:00 - 12:00
Helyszín:  Zöld pagony - 1173 Budapest

Részvételi díj: 5 900 Ft / fő

Még 6 szabad hely

A kert megálmodójának, Rákászné Sinka Erikának a kert a mindene, mely nemcsak a televízió adásaiban, de a magazinok oldalain is rendszeresen helyet kap.

A kert most igazán buja és nem utolsó sorban üdeZÖLD! Ontja magából a virágokat: a vadvirágok színes és természetes szövevénye (nehézszagú gólyaorr, vadmurok, turbolya, réti boglárka), mely egy természethű kertből sem hiányozhat. A hortenziák minden fajtája: a kerti-, a bugás-, a cserjés-, és még a tölgylevelű is virágzik, de a ligeti zsályák, az egyébként csak ősszel virágzó anemonék és egyes fás szárú cserjék, somok és bangiták is virágoznak.

Hihetetlen élménydús és virágdús ez a nyár! A virágtenger és a zöld ezernyi növény színkavalkádján túl olyan fontos kertápolási tanácsokkal is ellát minden idelátogatót a házigazda, mint a talajtakarás, mulcsozás helyes használata, kivitelezése, a komposztálás, a nyári metszések alkalmazása (Chelsea chop, fás szárú cserjék), a takarékos és helyes locsolás, esővízgyűjtés, valamint a sok-sok cserepes növény ápolásával és ültetésével kapcsolatos tippek.

Olyan virágágyásokat és növényágyásokat vehet szemügyre a látogató, mely nemcsak kevés gondozást igényel, de természetközeli, rovarbarát és madárbarát kert koncepcióját és megvalósítását mutatja be.

A kertlátogatók, az egyik kiemelt pihenőhely ölelésében, a déli fekvésű teraszon, frissítő tea, kávé és házi készítésű sütemény mellett tehetnek fel kérdéseket a háziasszonynak. Szó esik a kert múltjáról, kialakításáról, jelenéről, a mindennapi gondozási-, ápolási tevékenységekről, és a jövőbeli tervekről, a kertlátogatás rövidke két órájában.

A látogatók számára a közelben lévő természetvédelmi terület is megtekintésre ajánlott: a Merzse mocsár és a Naplás-tó.

A kertlátogatási programjaink szakmai jellegűek, ezért 12 évnél fiatalabb gyerekek részére nem látogathatók. 12 évnél idősebb gyermekek részére teljes árú belépő vásárlása szükséges.