Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Júniusi kertlátogatás Rita kertjében, Sopronban

Hagyományos kertlátogatás
Időpont: 2024.06.22 10:00 - 12:00
Helyszín:  Rita kertje - 9400 Sopron

Részvételi díj: 5 900 Ft / fő

Még 3 szabad hely

A kert alkotójának – Mogyorósi Ritának – több helyi és országos versenyt nyert kertje júniusban már rengeteg színes növénnyel kápráztat el minket.  Ekkor kezdik meg virágzásukat a levendulák, a rózsák, a hortenziák, valamint a rengeteg színes évelő növény.

A házigazda szívesen beszél a növények igényeiről a kert kialakításáról, annak folyamatáról és a talaj javításáról. Ezen a helyen régen homokbánya volt így nagy hangsúlyt fektet a talaj minőségének javítására. A néhol homokos, néhol agyagos területeket megtanulta az elmúlt évek alatt feljavítani, mindent komposztál és vastag mulcs réteg borítja védi a növényeket.

A látogatás két órájában láthatunk olyan ágyást is, ahol Rita megmutatja a kialakítás menetét, hogy hogy lehet viszonylag kevés munkával természetbarát módon, vastag takarással, ásás nélkül javítani a talajt.

A látogatók számára a program nagyszerűen kombinálható egy tavaszi kirándulással a közelben elhelyezkedő Amfiteátrumhoz, vagy a Koronázó dombhoz, de akár a Fertő tóhoz is. Nincs messze a Hubertus dűlőről elnevezett vendéglő sem, ami már a 20. század elején is vendégül látta az arra utazókat.

A kertlátogatási programjaink szakmai jellegűek, ezért 12 évnél fiatalabb gyerekek részére nem látogathatók. 12 évnél idősebb gyermekek részére teljes árú belépő vásárlása szükséges.

További időpontok: