Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Júniusi séta a Csodás Kertem Magánarborétumban

Hagyományos kertlátogatás
Időpont: 2024.06.23 14:30 - 17:30
Helyszín:  Csodás Kertem Magánarborétum - 7400 Kaposvár

Részvételi díj: 5 900 Ft / fő

Még 10 szabad hely

A három órás látogatást Adrosovits Petronella vezeti a 4500 négyzetméteres kertben. A látogatók úgy sétálnak végig a 300 méter hosszú kertben mint egy tanösvényen, közben az arborétum megalkotója mesél a kert történetéről. Szó lesz arról, hogy hogyan alakulhatott ki az első ezer négyzetméter egy murvával teljes egészében fedett területen, hogyan lett a 3500 négyzetméteres kukoricásból gyűjteményes kert, miért és mióta fő szempont a fenntarthatóság a kertészkedésnél, hogy néz ki a helyben komposztálás, milyen talajtakarási módok vannak az ágyásokban.

A virágzó rózsák látványán túl a helyes ültetésről, térállásról, fajtaválasztásról, a történelmi rózsák fontosságáról – főleg egy nagy kertben – éppúgy szó esik, mint a szárazságtűrő fenyőkről. Szóba kerülnek a fenyőkkel kapcsolatos tévhitek, de a japán juharok takarása is (különösen kiemelve az agyagos talajt).

A látogatók tapasztalatot gyűjthetnek arról, miként lehet a lombkoronaszintek kihasználásával minél több fát és cserjét ültetni úgy, hogy azok ki tudjanak teljesedni. A házigazda beszél azokról a praktikákról, melyeket a kertben alkalmaz.

A kerti séta után – ami felér egy túrával, ezért mindenképpen kényelmes ruházat és cipő, valamint szalmakalap erősen ajánlott – finom házi sütemény és limonádé mellett kötetlen kérdezz-felelek következik.

A látogatáson növény vásárlási lehetőség is van.

A kertlátogatási programjaink szakmai jellegűek, ezért 12 évnél fiatalabb gyerekek részére nem látogathatók. 12 évnél idősebb gyermekek részére teljes árú belépő vásárlása szükséges.