Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Kerti séta a Dereskertben

Hagyományos kertlátogatás
Időpont: 2024.07.14 10:00 - 12:00
Helyszín:  Dereskert - 2658 Pusztaberki

Részvételi díj: 5 900 Ft / fő

Még 25 szabad hely

Pusztaberkiben található a kert, Budapesttől 55 kilométerre, a Börzsöny és a Cserhát hegységek közötti völgyben. Lombhullató és tűlevelű erdők veszik körül.

A tulajdonos inkább gyűjteményes kertnek titulálja a kertet, egy-egy növényfajból nagyon sok fajtát, hibridet gyűjtött össze. A sziklakert tele van kisméretű botanikai tulipánokkal, henye boroszlánokkal (Daphne), többféle bugatölcsérrel (Penstemon), hagymás/rizómás íriszekkel. Több tucat árnyékliliom (Hosta) található a kertben.

A kert szinteltolásos: vannak mély, árnyékos és teljesen napos részei is.

Nyáron az árnyas Dereskertben Astrantiák, Salviák, Digiplexisek, rózsák, Penstemonok nyílnak. A látogató Tóth Zoltán vezetésével megtekintheti a dél-afrikai ágyást is, ahol kint telelnek az Agapanthusok, Crinumok és még rengeteg más növény is.

A kert tulajdonosa bőrdíszműves, így a látogatáson lehetőség lesz az általa készített bőr kerti övtáskák megvásárlására is.

A környék több kirándulási programmal is dicsekedhet, melyek remek kiegészítő programok lehetnek a kertlátogatás után: Mikszáth-kúria, Tolnay Klári Emlékház, Somoskő vára, Ipolytarnóci Ősmaradványok, Palóc Grand Canyon.

A kertlátogatási programjaink szakmai jellegűek, ezért 12 évnél fiatalabb gyerekek részére nem látogathatók. 12 évnél idősebb gyermekek részére teljes árú belépő vásárlása szükséges.

További időpontok:
2024.08.18 10:00 - 12:00 (21)