Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Kerttervező workshop Szomoru Miklóssal és Németh Benjáminnal a Kertem Kertészetben

Tanfolyam
Időpont: 2023.11.23 09:00 - 15:00
Helyszín:  Kertem Kertészet (volt Safru Kertészet) - 1112 Budapest , Budaörsi út 1092/5 hrsz.

Részvételi díj: 29 900 Ft / fő

Minden jegy elkelt!

A program helyszíne a Kertem Kertészet (a virágpiac mellett, a volt Safru Kertészet), az előadó Szomoru Miklós kertészmérnök és Németh Benjánim kert- és tájépítész, időtartama 6-7 óra.

A kerttervező workshop célja, hogy a látogatók betekintést nyerhessenek abba, hogy hogyan kezdjünk hozzá egy kert megtervezéséhez és kivitelezéséhez. A program egy általános bevezetővel kezdődik, melyben a talajjavításról, a mulcsozásról, a rovar- és állatbarát, organikusan fenntartható kert kialakításának alapjairól esik szó.

Ez után a résztvevők közösen megterveznek egy napos területre szánt ágyást, a fák, évelők, cserjék megrajzolásával, kiszínezésével és pontos feliratozásával.

Az előadók közösen megismertetik a vendégeket az olyan kerttervezési trükkökkel, mint az optikai térnövelés, az ágyások vonalvezetése, az ágyásszegélyek anyaga és kivitelezésének lehetőségei, a gyepesítés típusai és az ideális növénytársítások kialakítása, annak érdekében, hogy egy folyton virágzó, egész évben örömet nyújtó kertet tudjanak kialakítani a résztvevők.

A nap folyamán természetesen bárki a saját növényápolási vagy kertkialakítási kérdéseit is felteheti.