Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Nyári vezetett kertlátogatás az Balatoni Mediterrán Botanikus Kertben ebéddel

Speciális alkalom
Időpont: 2024.07.20 10:30 - 12:00
Helyszín:  Infinito, Balatoni Mediterrán Botanikus Kert - 8284 Kisapáti

Részvételi díj: 9 990 Ft / fő

Még 21 szabad hely

A kert körülbelül ötezer négyezetméteren terül el Kisapátiban, a Szent György-hegyen, melyre a szubmediterrán jellegű mikroklíma jellemző. A helyszínről tökéletes, egyedi panoráma nyílik a Balatonra, és a tanúhegyekre.

A tulajdonost – Bicskei Sándort – utazásai inspirálták a kert kialakításában, így az idelátogatók is egy „föld körüli” utazásra indulhatnak sétájuk során. Az agavék, kaktuszok a mexikói sivatagot idézik, a cédrussétány Szicíliát, a termő olívaültetvény Spanyolországot, a pálmafák pedig az Amalfi-part életérzését keltik az vendégekben. A kertben közel 700 növény található, amelyek hazánkban is télállóak, így képesek átvészelni a magyarországi éghajlatot is. Ez azt jelenti, hogy akár egész évben gyönyörködhetünk a kert szépségében és változatosságában.

A vezetett sétákon szó esik a hely geológiai kialakulásáról, a növényekről, a kert művelése közben szerzett tapasztalatokról és praktikákról.

A látogatás után a kerthez tartozó borteraszon lehetőség nyílik egy kötetlen beszélgetésre a tulajdonossal.

Ebéd: 3 (hideg vagy meleg) tapas, választás szerint, alkoholmentes frissítő. (További választható tapasok 1990 Ft-ért rendelhetők.)

Közelben lévő kiegészítő programlehetőségek: Tapolcai-tavasbarlang, Szigligeti vár, túrázóknak: Szent György-hegyi bazaltorgonák.