Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Ökotudatos kertészkedés workshop Szomoru Miklóssal és Csík Dáviddal (talajéletjavítás, ásás- és szántásmentes kertészkedés alapjai)

Tanfolyam
Időpont: 2023.04.06 09:00 - 15:00
Helyszín:  Kertem Kertészet (volt Safru Kertészet) - 1112 Budapest , Budaörsi út 1092/5 hrsz.

Részvételi díj: 25 900 Ft / fő

Minden jegy elkelt!

A program helyszíne a Kertem Kertészet (a virágpiac mellett, a volt Safru Kertészet), az előadó Szomoru Miklós és Csík Dávid, időtartama 6-7 óra.

A workshop alkalmával a résztvevők betekintést nyerhetnek a talajjavítás, a mulcsozás, a komposztálás és az ásásmentes kertészkedés rejtelmeibe.

Megismerhetik kert kialakítás lépéseit, a megfelelő öntözés kialakítását és a helyes növényválasztást. Fontos tippeket kapnak az egész kert organikus fenntartásához.

 

A nap folyamán 6-7 órában közösem beszélik át a fent említett témákat. Bárki a saját növényápolási vagy kertkialakítási kérdéseit is felteheti.

 

A workshop második felében mindenki kap egy növénylistát fotókkal, mely azokat az évelőket, cserjéket, fákat és örökzöldeket tartalmazza, melyek szárazságtűrők, télállók, hosszan virágoznak, rovar- és madárbarátok és ellenállóak a betegségekkel szemben, így az ország bármelyik területén lévő kertben ideálisak lehetnek.

Cél, hogy olyan módszert alkalmazzunk a kert kialakításánál, hogy ne a természet ellenében, hanem a természettel együttműködve, egy könnyen fenntartható, de mégis gyönyörű, pihenésre alkalmas oázist tudjunk létrehozni.