Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Tavaszi kertlátogatás a Körtvélyes-kertben

Hagyományos kertlátogatás
Időpont: 2024.04.27 14:00 - 17:00
Helyszín:  Körtvélyes-kert - 2621 Verőce

Részvételi díj: 5 900 Ft / fő

Minden jegy elkelt!

Az áprilisi és májusi kertlátogatások alkalmával bepillantást nyerhetsz hogyan kezd virágzásba a kert, és mely virágok fognak pompázni a nyár folyamán. Ebben az időszakban főleg az íriszeké, a bazsarózsáké és a rózsáké a vezető szerep. A tavaszi hagymás virágokon kívül számos fás- és lágyszárú évelővel találkozhatsz, melyek gondozásával kapcsolatban is tájékoztatást kaphatsz. Ugyanakkor információt kaphatsz a kert tavaszról nyárra való felkészítéséről, a tavaszi hagymás növények kezeléséről, virágzás utáni ápolásáról.

Megláthatod, milyen fejlesztések vannak készülőben a Körtvélyes-kertben: például magaságyás kialakítása, vagy a növények áttelepítése, megszüntetése a környezet és az időjárás változása miatt.

A látogatás alatt a házigazdák – Romák Roland és Gálik Krisztián – ismertetik a száraz és lejtős, lépcsőzetes kert kialakításáról, kiépítéséről és az ilyen területre ültethető növényvilágról szerzett tapasztalataikat. Hasznos információt nyújtanak, hogyan is lehet egy ilyen jellegű hétvégi kertet csak hétvégi munkával megvalósítani és fenntartani.

A három órás program keretében a kert megtekintése (fotózni lehet) után egy frissítő ital és sütemény mellett a házigazdák megosztják tapasztalataikat, és válaszolnak a felmerülő kérdésekre. A vendégekkel kötetlenül beszélgetnek a kert megvalósításáról.

A kertlátogatási programjaink szakmai jellegűek, ezért 12 évnél fiatalabb gyerekek részére nem látogathatók. 12 évnél idősebb gyermekek részére teljes árú belépő vásárlása szükséges.