Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Rita kertje

Sopron

Mogyorósi RitaRita Kertje Sopron kertvárosi részében, az osztrák határ mellett található a Virágvölgyben, ahol régen szőlős és gyümölcsös kertek voltak. 
A nyugati oldalon Dudlesz dűlő, a keleti oldalon pedig a Fertő tó közelségében fekszik.

2010 óta lakik a tulajdonos  a 3000 m2-es területen amiből eddig 1800 m2 lett beültetve. 
Mogyorósi Rita hobbikertész, aki 12 évvel ezelőtt kezdte a kertészkedést, és évről évre több növény telepít.  Az első években még csak pár fa és cserje kapott otthont itt, de  annyira megszerette a kerti tevékenységet, hogy azóta is folyamatosan bővül a növényválaszték. Jelenleg több ágyás is látható több mint ezer növénnyel beültetve. Szeret íveket kialakítani, így sokkal hangulatosabb, látványosabb megjelenések születnek. A tulajdonos a terasz oldalában egy sziklakertet is létrehozott ahol rengeteg levendula bokor, kutyatej és örökzöld  kapott helyet.

Ezen a helyen régen homokbánya volt így nagy hangsúlyt fektet a talaj minőségének javítására. A néhol homokos, néhol agyagos területeket megtanulta az elmúlt évek alatt feljavítani, mindent komposztál és vastag mulcs réteg borítja védi a növényeket. Az esővizet a ház melletti ásott kútgyűrűkben, és hordókban gyűjti össze, így ez a száraz nyarakon nagy segítség az öntözésben.

Rengeteg növénynek köszönhetően nagyon sok rovar pillangó, méh, szender és madár élvezi a házigazda vendégszeretetét.

A városból megközelíthető egy kellemes sétával gyalogosan, de akár biciklivel is. Ezen az úton található Sopron egyik ismert helye, az Amfiteátrum, és a Koronázó domb is. Ettől pár méterre pedig a Hubertus dűlőről elnevezett vendéglő ami már a 20. század elején is vendégül látta az arra utazókat. 
Buszjárat is eléria a Virágvölgyet, a megállótól negyed óra séta után érkezhetünk meg Ritához.

Mindenkit szeretettel vár Rita a több helyi és országos versenyt nyert kertjébe.