Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Infinito – Balatoni Mediterrán Botanikus Kert

Kisapáti, Szent György-hegy

Bicskei SándorA kert körülbelül ötezer négyezetméteren terül el Kisapátiban, a Szent György-hegyen, melyre a szubmediterrán jellegű mikroklíma jellemző. A helyszínről tökéletes, egyedi panoráma nyílik a Balatonra, és a "magyar vulkánok földjére" – vagyis a tanúhegyekre. 

A tulajdonost – Bicskei Sándort – utazásai inspirálták a kert kialakításában, így az idelátogatók is egy "föld körüli" utazásra indulhatnak sétájuk során. Az agavék, kaktuszok a mexikói sivatagot idézik, a cédrussétány Szicíliát, a termő olívaültetvény Spanyolországot, a pálmafák pedig az Amalfi-part életérzését keltik az vendégekben. 

A kertben közel 700 növény található, amelyek hazánkban is télállóak, így képesek átvészelni a magyarországi éghajlatot is. Ez azt jelenti, hogy akár egész évben gyönyörködhetünk a kert szépségében és változatosságában. Állatbarát helyként pedig szívesen látjuk a négylábú kedvenceket is!

A vezetett sétákon – melynek időtartama 60 perc – szó esik a hely geológiai kialakulásáról, a növényekről, a kert művelése közben szerzett tapasztalatokról és praktikákról. 

A látogatás végén a kerthez tartozó borteraszon lehetőség nyílik – egy frissítő elfogyasztása közben – egy kötetlen beszélgetésre a tulajdonossal. A látogatók megkóstolhatják a hegy vulkanikus borait és a mediterrán ihletésű tapasokat. A gasztronómia iránt is érdeklődők számára pedig egyedi menüösszeállítással készülünk, amit a kerthez tartozó étteremben fogyaszthatnak el. 


Közelben lévő kiegészítő programlehetőségek:  Tapolcai-tavasbarlang, Szigligeti vár, túrázóknak: Szent György-hegyi bazaltorgonák.


 

Programtípusok:

Hagyományos kertlátogatások

Speciális alkalmak

 
Galéria: