Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Tavaszi kertlátogatás a Zöld pagonyban

Hagyományos kertlátogatás
Időpont: 2024.05.04 10:00 - 12:00
Helyszín: 1173 Budapest XVII. ker

Részvételi díj: 5 900 Ft / fő

Minden jegy elkelt!

A kert, ahol a Látogató nemcsak megpihenhet, de minden érzékszervével elmerülhet a Természetben. A tavaszi kertlátogatások alkalmával a Kertlátogatók bepillantást nyerhetnek, hogyan ébredezik a kert téli álmából egy külvárosi kertben, mely virágok nyílnak már a tavasz beköszöntével.

Ebben az időszakban a tavaszi hagymás növények, a tulipánoké és a nárciszoké a főszerep, melyeket egynyári nefelejcsek, illatos ibolyák, a még nagyon sokáig nyíló hunyorok és évelő nefelejcsek kísérnek szinte minden virágágyásban.

A két órás kerti séta során a házigazdával együtt, vezetett formában, körbejárhatják a kertet, megpihenhetnek a kert különböző pontjain kialakított pihenőhelyeken, majd a napsütötte teraszon lehetőség nyílik kávé, tea, valamint házi készítésű finomságok elfogyasztására is.

A kora tavaszi hagymás virágokon kívül számos fás- és lágyszárú évelővel (cserjés- és bugás hortenzia sarjadó rügyeivel, árnyékliliom friss, óriási leveleivel, haranglábak üde színeivel és bangitafélék virágzásával), valamint megannyi cserepes, mobil növénnyel találkozhat a Látogató.

A kert megálmodója, Rákászné Sinka Erika mesél a kert múltjáról (a kertkialakítás kezdeti kudarcairól és sikereiről), jelenéről és jövőjéről, a különböző növénytársításokról, a növényszintek kialakításáról, ültetésről, növényápolásról- és gondozásról, egyszerűen.

A kert talaja alapvetően rossz minőségű, futóhomokos területet, ezért a tulajdonos nagy hangsúlyt fektetett a talaj javítására: hogyan lehet évek alatt, szorgos munkával, mulcsozással és komposzttal való borítással eredményt elérni, egészséges növényeket ápolni, természethű, madárbarát és rovarbarát kertet kialakítani.

A kötetlen beszélgetés során a Látogatók hasznos tippet kaphatnak a kertgondozás legfontosabb feladataival, témaköreivel kapcsolatban, mint a metszés, a mulcsozás, talajtakarás, komposztálás, (cserepes) növények ültetése és azok ápolása és a locsolás.

A kertbe 10 db. nagyméretű esővízgyűjtő tartály került beépítésre, mely a szárazabb időszakokban nagy segítség a növények gondozásában.

A kertlátogatási programjaink szakmai jellegűek, ezért 12 évnél fiatalabb gyerekek részére nem látogathatók. 12 évnél idősebb gyermekek részére teljes árú belépő vásárlása szükséges.