Barion Pixel

Látogatható magánkertek

Tavaszi kertlátogatás Rita kertjében, Sopronban

Hagyományos kertlátogatás
Időpont: 2024.05.11 14:00 - 16:00
Helyszín:  Rita kertje - 9400 Sopron

Részvételi díj: 5 900 Ft / fő

Minden jegy elkelt!

A kert alkotójának – Mogyorósi Ritának – több helyi és országos versenyt nyert kertje tavasszal már rengeteg színes növénnyel kápráztat el minket. Ilyenkor a legszebbek a kutyatejek, haranglábak, tulipánok, de ezen kívül még rengeteg csodás évelő virágzik Ritánál.

A házigazda szívesen beszél a növények igényeiről a kert kialakításáról, annak folyamatáról és a talaj javításáról. Ezen a helyen régen homokbánya volt így nagy hangsúlyt fektet a talaj minőségének javítására. A néhol homokos, néhol agyagos területeket megtanulta az elmúlt évek alatt feljavítani, mindent komposztál és vastag mulcs réteg borítja védi a növényeket.

A látogatás két órájában láthatunk olyan ágyást is, ahol Rita megmutatja a kialakítás menetét, hogy hogy lehet viszonylag kevés munkával természetbarát módon, vastag takarással, ásás nélkül javítani a talajt. Aki most ellátogat hozzá az láthatja az új ágyások kialakítását ugyanis a kertben még mindig folynak a munkálatok.

A látogatók számára a program nagyszerűen kombinálható egy tavaszi kirándulással a közelben elhelyezkedő Amfiteátrumhoz, vagy a Koronázó dombhoz, de akár a Fertő tóhoz is. Nincs messze a Hubertus dűlőről elnevezett vendéglő sem, ami már a 20. század elején is vendégül látta az arra utazókat.

A kertlátogatási programjaink szakmai jellegűek, ezért 12 évnél fiatalabb gyerekek részére nem látogathatók. 12 évnél idősebb gyermekek részére teljes árú belépő vásárlása szükséges.